ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №123:


БАТЕНКО VS. КОТЕЛЯК


 


Досьє

Тарас Батенко - член УРП, самовисуванець

Тарас Батенко — народився 20 червня 1974 року у Львові. За освітою - політолог (філософський факультет ЛНУ ім. І. Франка). Одружений.

У 1999 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Роль опозиційного лідера в суспільно-політичному процесі України другої половини ХХ ст.». З 1993 по 1996 рік — видавав журнал «Республіканець». У 1996-1997 рр. — спеціаліст інформаційно-аналітичного відділу Львівської облдержадміністрації, помічник голови з питань інформаційно-аналітичного відділу ОДА.

Впродовж короткого періоду часу був прес-секретарем Львівської облради за головування в ній Ореста Фурдичка. Звільнений після першої ж прес-конференції.

У 1997 - 2000 рр. — заступник директора Центру політичних досліджень «Нова хвиля». У 2000 – 2002 рр. — керівник Центру політичного прогнозування газети «Високий Замок» (співпраця з «ВЗ» припинилася через конфлікт, подробиці якого надбанням громадськості не стали).

У 2002 році очолив прес-службу Львівської ОДА, яку очолював Мирон Янків. В цей період виник скандал через «Аналітичну записку» до Адміністрації Президента за авторства Батенка, в якій, зокрема, національно-демократичні сили Львівщини були названі «так званими».
У 2005 – 2008 роках був заступником голови Львівської ОДА з гуманітарних питань. У 2009 – 2010 роках – голова фракції «Нашої України» у Львівській обласній раді.

З серпня 2009 року очолює «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укратранснафта». Депутат Львівської обласної ради поточного скликання, член фракції УНП.
Перед парламентськими виборами 2012 року поновив своє членство в УРП. У передвиборчій кампанії задіяв, зокрема, Левка Лук’яненка.

В жовтні цього року Тарас Батенко подав до суду позов на одне з львівських Інтернет-видань через публікацію критичних матеріалів про нього, вимагаючи захистити його честь та гідність. Моральні збитки кандидат в депутати оцінив в 50 тис. грн. Згідно з критеріями руху ЧЕСНО, таким чином Тарас Батенко став причетним до порушення прав і свобод громадян.

Інший кандидат по округу, представниця ВО «Батьківщина» Лідія Котеляк, звинуватила Тараса Батенка в нечесному веденні кампанії проти неї – зокрема, подачі заяви в міліцію, через яку в її офісі провели обшук, і повідомленнях, що вона співпрацює з Партією регіонів.

17 жовтня Львівська архиєпархія Української греко-католицької церкви покарала суворими попередженнями трьох священиків, які агітували за Тараса Батенка.

Згідно з декларацією, доходи Тараса Батенка за 2011 рік склали 312,8 тис. грн (з цього 289,6 тис. грн – зарплата). Має дві квартири, площею 51,3 кв. м. і 21,6 кв. м. На членів сім’ї задекларовано 0,25 га землі. Окрім того, в декларації вказано автомобіль Mitsubishi Pajero 2008 року випуску і 160 тис. грн цьогорічних вкладів у банки.

 

Досьє

Лідія Котеляк - ВО «Батьківщина»

Народилася 13 січня 1963 року в с. Селець Народицького району Житомирської області. В 1983 році закінчила Львівський технікум легкої промисловості. В 1996 році – економічний факультет Державного  університету «Львівська Політехніка».

Працювала товарознавцем на Львівській фабриці індивідуального пошиву (1983 – 1988 рр.), контролером на Львівської комбінаті громадського харчування (1989 – 1989 рр.), товарознавцем на кооперативі «Фасад» (1992 – 1994 рр.), товарознавцем на ПП «Галес» (1994 – 1995 рр.). З 1995 року і до сьогодні – директор ТОВ «Ліда», підприємства, яке займається виробництвом і продажем аудіо- та відеопродукції.

Очолює Львівську обласну громадську організацію «Жінки Батьківщини».

5 жовтня міліція здійснила огляд у штабі Лідії Котеляк у Львові. У міліції пояснили, що підставою для огляду стало те, що в Миколаївському районі до правоохоронців звернувся громадянин, який повідомив про розповсюдження агітматеріалів з очорненням конкурента представниці ВО «Батьківщина» Тараса Батенка; згодом міліція з’ясувала, що матеріали нібито взяті в штабі Лідії Котеляк, однак ця інформація не підтвердилася.

Незабаром Лідія Котеляк повідомила, що на її окрузі знищується її агітаційна продукція, зокрема було знищено або заплямовано фарбою 64 білборди.

Конкуренти – зокрема, самовисуванець по тому самому округу Остап Канака – закидають Лідії Котеляк те, що вона є слабким кандидатом від Об’єднаної опозиції і не зможе скласти належної конкуренції Тарасові Батенку.

Рух ЧЕСНО не виявив порушень Лідією Котеляк критерії доброчесності.

Згідно з декларацією, за минулий рік Лідія Котеляк отримала доходів на загальну суму 191,6 тис. грн (з цього 173,6 тис. грн – доходи від підприємницької діяльності). Також кандидат від ВО «Батьківщина» задекларувала низку земельних ділянок, житловий будинок площею 282 кв. м., квартиру площею 140,6 кв. м., і вантажний автомобіль DAF 2004 року випуску (у той же час на членів її сім’ї задекларовано два автомобілі Volkswagen Tiguan 2012 року випуску).


Найцікавіші обіцянки:


  • Надання воїнам ОУН-УПА статусу учасників бойових дій.
  • Запровадження люстрації як єдино можливого способу звільнення владних структур від агентів неоімперського впливу.
  • Прийняття закону «Про політичну опозицію». Законодавче визначення статусу лідера опозиції.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • Голосувати лише особисто, підтримати закон про кримінальну відповідальність за голосування картками інших депутатів.
  • В разі невиконання зобов’язань написати заяву про складання депутатських повноважень.
  • Скасувати пільги посадовців скасовані, а витрати на утримання органів влади скоротити удвічі.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus