ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №115:


ХМІЛЬ VS. ДОБРОДОМОВ


 


Досьє

Михайло Хміль – безпартійний, висуванець ВО "Батьківщина"

Народився 11 травня 1973 року в селі Брюховичі на Перемишлянщині. Закінчив економічний факультет ЛНУ ім. І. Франка і аспірантуру цього ж вишу, стажувався у німецькому бундестазі, здобув диплом доктора економіки в Українському вільному університеті у Мюнхені. У 1998-1999 рр. працював комерційним директором ТОВ «Роксан». У 1999 році був помічником нардепа Віктора Пинзеника. У 2004-му очолив секретаріат ГО «Комітет підприємців Львівщини».

З 2005 по 2011 працював директором Львівського обласного центру зайнятості. Згідно з дослідженням руху ЧЕСНО, 2011 року Львівський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за результатами тендеру уклав непрозору угоду на будівництво бази вартістю 259,95 млн грн. Сам Хміль, відповідаючи на цей закид, заявив, що Львівський обласний центр зайнятості не був учасником проведення цих торгів, оскільки їх проводила Державна служба зайнятості,а отже, сам Хміль стосунку до укладення цієї угоди не мав.

Щодо іншого аргументу ЧЕСНО – виявлених порушень законодавства під час відкритих торгів при реконструкції приміщень Буського районного та будівництві Новояворівського міського центрів зайнятості – Хміль заявив, що ці закупівлі неодноразово перевіряли прокуратура та КРУ, і за результатами перевірок порушень не виявили.

Крім того, опоненти закидають Хмілеві два останні роки роботи на посаді голови Центру за президентства Віктора Януковича, коли багатьох опозиціонерів звільняли, або вони самі йшли у відставку, не бажаючи працювати в команді Януковича. Також звільнення Михайла Хміля збіглося у часі зі скандалом довкола його керівника – голови Держцентру зайнятості Володимира Галицького. Сам Михайло Хміль аргументом на свою користь називає кінцевий акт перевірки його діяльності на посаді КРУ, який, за його словами, унеможливлює будь-які питання щодо участі у корупційних схемах. Також Хміль у прямому ефірі заявив, що на нього не відкрито жодних кримінальних справ, а також у жодній він не проходить свідком.

У 2009 році Хміль очолює новостворений міський осередок «Фронту Змін» у Львові. У 2010 році обраний депутатом Львівської міськради, де, зокрема, відзначився радикальною позицією щодо запобігання алкоголізму та ініціативою перевірки температурного режиму у школах.

Одружений. Виховує доньку.

Михайло Хміль 2011 року задекларував 94 994 грн, зокрема 8465 грн матеріальної допомоги. У власності Хміля є земельна ділянка, а також чотири автомобілі.

 

Досьє

Дмитро Добродомов – безпартійний, висуванець партії «УДАР Віталія Кличка»

Народився 13 січня 1977 року. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Розпочав кар’єру журналіста 1998 року у газеті «Експрес», де працював до 2008 року, після цього став співзасновником ТзОВ «Агенція журналістських розслідувань», де виконував обов’язки відповідального редактора газети «Інформатор».

З вересня 2010-го і досі Дмитро Добродомов працює генеральним продюсером ТзОВ ТРК «МІСТ ТБ» (телеканал ZIK), а за сумісництвом - ведучим програми резонансних журналістських розслідувань «Хто тут живе?».

У зв’язку з цим опоненти закидають Дмитрові Добродомову використання в його виборчих інтересах ресурсів телеканалу ZIK. У відповідь  кандидат у депутати стверджує, що ті працівники телеканалу, які допомагають у виборчій кампанії, роблять це у вільний від роботи час, а сам канал веде свою політику прозоро. У відповідь на ще один закид опонентів, начебто ходять чутки, що передача «Хто тут живе?» займається журналістським рекетом, Дмитро Добродомов заявив, що ця інформація не що інше, як «медійна війна», яку провадять фігуранти його розслідувань. Більше того, під свій майбутній депутатський мандат кандидат Дмитро Добродомов дав слово, що такого ніколи не було і бути не може.

Ще одним козирем опонентів кандидата є твердження про те, що інвестором медіахолдингу ZIK є структура, яка належить Петрові Димінському. Це дозволяє пов’язувати кандидатуру самого Добродомова з цією особою. Сам Дмитро Добродомов при люстрації у КОД 15 червня 2012 року заявив, що «грошей Димінського на виборах не буде, як і будь-яких інших спонсорів».

Згідно з дослідженням руху ЧЕСНО, порушень критеріїв руху за кандидатом не виявлено.

Одружений. Виховує двох дітей.

Сукупний дохід, який Дмитро Добродомов задекларував 2011 року, становить 37 860 гривень. Кандидат у нардепи має у власності квартиру площею 50,3 м кв, яку, за його словами, придбав у іпотечний кредит (виплата кредиту, за його словами, коштує 150 доларів на місяць). Транспортних засобів не задекларував.


Найцікавіші обіцянки:


  • Домогтися загальнодержавної програми енергоощадних технологій для панельних будинків та програми оновлення внутрішньо-комунікаційних мереж.
  • Домогтися розширення мережі дошкільних навчальних закладів та унеможливлення корупційних втручань шляхом впровадження електронної черги.
  • Залучення інвестицій для відродження старих підприємств шляхом перетворення їх у ділові центри.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • Провести антикорупційну люстрацію. Звільнити корумпованих та непрофесійних чиновників, правоохоронців, суддів і прокурорів.
  • Вільний доступ громадян до чиновників усіх рівнів. Запровадити сувору відповідальність чиновників за бездіяльність. 
  • Стимули для економічного зростання у громаді. 100% податків на доходи фізичних осіб, на землю та на нерухомість будуть залишатися на місцях.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus