ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №120:


ДУБНЕВИЧ VS. ЧОРНОВОЛ


 


Досьє

Ярослав Дубневич – безпартійний, самовисуванець

Народився 7 серпня 1969 року в селі Зубра Пустомитівського району Львівщини. Президент ТзОВ «Корпорація КРТ». Представник «Укрзалізниці» у Верховній Раді України.

Після закінчення 1984 року восьмого класу вступив до Львівського СПТУ № 32, яке успішно закінчив у 1986 р., здобувши фах закрійника п'ятого розряду. Закінчив Національний університет "Львівська політехніка", де отримав кваліфікацію магістра з менеджменту за спеціальністю "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності". Згодом здобув ступінь магістра по спеціальності "Облік і аудит" Дніпропетровського інституту залізничного транспорту ім. Академіка Лазаряна.

З 1987 р. розпочав роботу в Пустомитівському райпобуткомбінаті пресувальником, там же наступного року був призначений бригадиром пресувальників. З 1990 р. по 2004 р. обіймав керівні посади на приватних підприємствах. З лютого 2004 р. — на посаді президента ТзОВ «Науково-виробниче підприємство "Колійні ремонтні технології"» (з жовтня 2004 року – ТзОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології»).

Активно займається науковими розробками. На його рахунку 14 патентів на винаходи та понад 30 патентів на промислові зразки в галузі верхньої будови залізничної колії.

З 2002 р. був депутатом Пустомитівської районної ради, де працював заступником голови бюджетного комітету. У 2006 р. став депутатом Львівської обласної ради V скликання. Був заступником голови фракції БЮТ, членом постійної депутатської комісії з питань майна. У поточному скликанні Львівської обласної ради входить до фракції партії «Відродження» і постійної депутатської комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

Конкуренти називають Ярослава Дубневича потенційною «тушкою» у наступній Верховній Раді (як і його брата Богдана Дубневича). Про його близькість до влади, зокрема до чинного голови Львівської ОДА і колишнього генерального директора «Укрзалізниці» Михайла Костюка, може свідчити те, що Ярослав Дубневич є представником «Укрзалізниці» у Верховній Раді.

Наприкінці лютого – на початку березня у львівських ЗМІ з’явилася інформація, що «Корпорація КРТ» здійснює незаконні виплати голові Львівської ОДА. Втім, суд зобов’язав ЗМІ з’ясувати цю інформацію.

Прибічники Тетяни Чорновол звинувачують його в організації нападів на неї. На це натякала і сама Тетяна Чорновол: «Останнім часом Ярослав Дубневич, який є моїм опонентом, і його команда, почали дуже сильно нервувати з приводу моїх рейтингів».

Рух «Чесно» виявив можливу причетність кандидата до корупційних дій (згадані виплати «Корпорації КРТ», а також ймовірну причетність правопорушень – зокрема, корупції при оренді та купівлі землі).

Дохід Ярослава Дубневича  за минулий рік, згідно з поданою ним декларацією, склав 15 млн грн (дохід членів сім’ї – 4,8 млн грн), причому переважна більшість із них (10,9 млн грн) – від заробітної плати. Також в декларації вказано 9 земельних ділянок (іще 8 задекларовано на членів сім’ї), 7 житлових будинків (один – на членів сім’ї), 3 квартири (19 квартир – на членів сім’ї), садовий будинок, гараж і інше нерухоме майно.

Згідно з декларацією, у кандидат не має у власності автомобіля, а на членів його сім’ї задекларовано автомобіль Mazda 3 2009 року випуску.

Одружений, має двох дітей

 

Досьє

Тетяна Чорновол – безпартійна, висуванець ВО «Батьківщина»

Народилася 4 червня 1979 року у Києві. Журналіст, випусковий редактор порталу "Lb.ua". Проживає у селі Гора Бориспільського району на Київщині.

Має мовознавчу освіту, однак почала працювати журналістом за покликом.

З 16 років працювала у виданні «Компаньйон», вела рубрику «Запитання тижня». Потім деякий час - у часописі «ПіК» вела рубрику «Тема тижня». Після Помаранчевої революції почала писати про корупцію. Після відкриття сайту «Обозреватель» працювала там репортером, а потім зайнялася журналістськими розслідуваннями (до 2009 року).

З 2009 року Тетяна Чорновол співпрацює з виданнями «Лівий берег» та «Українська правда».

У березні 2007 року народний депутат України Рінат Ахметов подав позов у Високий суд правосуддя у Лондоні проти інтернет-видання «Обозреватель» за публікацію нібито неправдивої інформації про його юність у циклі статей Тетяни Чорновол. На початку 2008 року позов було задоволено заочно, адже ніхто із відповідачів на суд не з'явився. Втім, за інформацією видання, рішення британських суддів не є легітимними в Україні.

З 17 років брала участь в акціях УНА-УНСО. Покинула організацію після кампанії «Україна без Кучми», коли УНА-

УНСО пішла на переговори з владою.
За час передвиборчої кампанії Тетяна Чорновол відзначилася тим, що проникла на територію «Межигір’я». Окрім того, вона двічі заявляла про напади на неї: у вересні невідомі облили її фарбою в ліфті будинку, а в жовтні напали на неї у Городоцькому районі.

Водночас начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк, коментуючи перший із цих випадків, вказав на те, що фарба, якою облили Тетяну Чорновол, була водоемульсійною, а також зазначив, що на кандидатів з високими рейтингами таких нападів чомусь не чинять (при цьому Рудяк безпосередньо прізвища Чорновол не називав).
Конкуренти закидають Тетяні Чорновол, що вона не має органічного стосунку до Львівщини, а відтак не зможе належно захищати інтереси регіону у Верховній Раді.
Рух «Чесно» не виявив порушення критеріїв доброчесності з її боку.

За 2011 рік Тетяна Чорновол задекларувала 14 тис. грн доходу, причому усі – за графою «матеріальна допомога» (доходи інших членів сім’ї при цьому склали 39 тис. грн). Також кандидат задекларувала земельну ділянку площею 1200 кв. м. і житловий будинок площею 158 кв. м. Окрім того, серед іншої власності в декларації вказаний автомобіль Chevrolet Aveo 2006 року випуску.

Заміжня, має двох дітей.


Найцікавіші обіцянки:


  • внести на розгляд Верховної Ради України законопроект «Про скасування Закону України «Про засади державної мовної політики»;
  • стати учасником об’єднання національно-демократичних і патріотичних сил у майбутній Верховній Раді України;
  • у разі невиконання цієї програми – скласти повноваження народного депутата України.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • голосувати лише особисто, підтримати закон про кримінальну відповідальність за голосування картками інших депутатів;
  • у разі невиконання зобов’язань написати заяву про складання депутатських повноважень;
  • скасувати пільги посадовців скасовані, а витрати на утримання органів влади скоротити удвічі.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus