ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №121:


ІЛИК VS. ЗАДОРОЖНИЙ


 


Досьє

Роман Ілик – політична партія ВО «Батьківщина»

Народився 14 листопада 1963 року у Бориславі Львівської області. У 1982 році закінчив Івано-Франківський державний медичний університет. Закінчив аспірантуру Київського інституту післядипломної освіти ім. П. Шупика і здобув науковий ступінь кандидата медичних наук, захистив дисертацію. З 2001 року викладає у Львівському національному медичному університеті ім. Д. Галицького, наукове звання – доцент. Член партії ВО «Батьківщина» з 2005 року.

У 2006 році обраний депутатом Львівської облради за списком БЮТ, був головою комісії з питань науки та освіти ЛОР. У 2009 році обраний першим заступником голови Львівської обласної ради. Голова Львівської обласної партійної організації «Батьківщина», помічник-консультант народного депутата України.

Мав шанси пройти до Львівської облради на місцевих виборах 2010 року, за списком «Батьківщини» від Івана Деньковича, якого виключили із партії. За кілька днів до виборів ТВК зняла з реєстрації фальшиві списки «Батьківщини».

Після виборів Роман Ілик звернувся до Європейського суду зі скаргою на події місцевих виборах у жовтні 2010 року. За його словами, головна мета цього суду – унеможливити схожі речі на майбутніх виборах будь-якого рівня.

Роман Ілик голодував у Львові на знак солідарності з Юлією Тимошенко весною цього року. В одній із програм на місцевому телебаченні заявив, що із 2010 року не займається підприємницькою діяльністю. Себе назвав «типовим представником середнього класу». Роман Ілик казав, що проти нього розпочалися «репресії» після того, як став ініціатором висловлення недовіри тодішньому голові ЛОДА Василю Горбалю. Тому він передав свій бізнес доньці.
Романові Ілику закидають, що він розпочав будівництво будинку, хоча задекларував менше 34 тис. грн доходу. У відповідь він зазначив, що впродовж 15 років успішно займався підприємницькою діяльністю і живе з тих заощаджень.

Сукупний дохід за 2011 рік становить 33 тис. 957 грн. У декларації також вказано три земельні ділянки загальною площею 0,5 га і автомобіль Ауді-8 2003 року випуску.

Одружений, виховує трьох доньок.

Згідно з наявною у Руху ЧЕСНО інформацією, порушень критеріїв доброчесності не виявлено.

 

Досьє

Михайло Задорожний – самовисуванець

Народився 15 листопада 1966 року у с. Мала-Білина Самбірського району Львівської області. У 1993 році закінчив факультет «Товарознавство продовольчих товарів» Львівської комерційної академії. 1994-1996 – директор ПП «Лівач», 1996 обраний головою правління Доброгостівського споживчого товариства Дрогобицької райспоживспілки, 1998 обраний головою правління Дрогобицької райспоживспілки, 1998-2002 – довірена особа депутата Львівської облради Володимира Ортинського.

У 2006 році став депутатом Львівської облради за списком БЮТ, був головою постійної комісії з питань розвитку підприємства, торгівлі та регуляторної політики. У 2010 році знову пройшов до облради як мажоритарник, входить до фракції ВО «Свободи». Зараз є головою комісії з питань промисловості, ЖКГ, енергоефективності, транспорту та зв'язку Львівської обласної ради.

Йому закидають, що був членом НДП, СДПУ(о) та БЮТу і перебігав із партії у партію. Михайло Задорожний пояснив, що вступив в СДПУ (о), щоб врятувати свій бізнес, але пізніше вийшов з цієї партії, бо побачив, що вона не працює на благо України. Із БЮТу, за його словами, пішов після того, як цю партію не допустили до місцевих виборів.

Михайло Задорожний став кандидатом у народні депутати в окрузі №121, хоча там уже був визначений єдиний кандидат від Об’єднаної опозиції – Роман Ілик. Лідер ВО «Свободи» Олег Тягнибок назвав Михайла Задорожного зрадником. 19 серпня в одній із програм на місцевому телебаченні зазначив, що треба визначити, який кандидат має нижчий рейтинг, і той повинен зняти свою кандидатуру. Зокрема йшлося про нього та Романа Ілика.

Додамо, у цьому ж окрузі балотується самовисуванець Іван Задорожний. Сам Михайло Задорожний заявляє, що йому поставили на округ «клона».

Сукупний дохід Михайла Задорожного за 2011 рік становить 98 тис. 481 грн. Також у декларації він вказав два вантажних і легковий автомобілі.

Рух ЧЕСНО виявив порушення у критеріях «Причетність до корупційних дій» та «Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя».

Одружений, виховує сина.


Найцікавіші обіцянки:


  • відновити електросполучення Стрий-Самбір, збільшити кількість потягів до Трускавця.
  • робити все можливе, щоб звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів, припинити політичні репресії.
  • у разі невиконання цих зобов’язань – написати заяву про складання депутатських повноважень.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • у Верховній Раді працювати у фракції ВО «Свобода» і реалізовуватиму  програму «Своя влада, Своя власність, Своя гідність на Своїй Богом даній Землі!»;
  • ініціювати законопроект про припинення кримінальних переслідувань за політичну діяльність, звільнення Ю.Тимошенко та Ю. Луценка;
  • впровадити гарантоване безкоштовне медичне обслуговування, працювати для розвитку страхової медицини, підтримувати створення амбулаторій сімейного лікаря.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus