ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №126:


КАНІВЕЦЬ VS. КІТ


 


Досьє

Олег Канівець – політична партія ВО «Батьківщина»

Народився у 1963 році у селі Нежухів Стрийського району Львівської області. Закінчив Стрийську середню школу №2, потім Львівський національний університет ім. Івана Франка (фізичний факультет). Працював на ВО «Мікроприлад» та на заводі «Темара» ВО «Кінескоп».

У кінці 90-х був помічником-консультантом народного депутата України Ігоря Осташа, який зараз є одним із конкурентів Канівця на виборчому окрузі №126 (самовисуванець). Згодом Олег Канівець працював на керівних посадах на Радехівському цукровому заводі, згодом – ТзОВ «Торговий дім «Галартезіан», помічником генерального директора з економічних питань ДСП «Чорнобильська атомна електростанція», у компаніях ЗАТ «Будімпекс-проект», ЗАТ «Видобувна компанія «Укрнафтобуріння» (м. Київ). 2002 року знову керував виборчим штабом Ігоря Осташа, а у 2002, 2004 та 2006 роках був керівником виборчого штабу блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» у Стрийському районі Львівщини.

2002 року обраний депутатом Львівської облради, очолив депутатську комісію з питань приватизації та майна, був головою депутатської фракції «Нашої України», а потім і фракції «Батьківщини» в облраді.

Першою політичною силою, до якої вступив Олег Канівець, була УХДП. У 1994 та 2006 рр. балотувався на мера Стрия, однак двічі фінішував другим. 2010 року був учасником скандального списку «Батьківщини» Деньковича. Остання політична сила, у якій зафіксована участь Канівця – Українська партія, що перед виборами об’єдналася з «Громадянською позицією» Анатолія Гриценка. Відтак після критики політики «Батьківщини» Тимошенко (будучи у списку Деньковича) Олег Канівець все ж зумів стати єдиним узгодженим кандидатом від ВО «Батьківщина» 2012 року.

Водночас, як інформує рух ЧЕСНО, Канівець не відповідає критерію про непричетність до корупційних дій. Нібито раніше він фігурував у справі незаконної приватизації ресторану «Фестивальний» (викуп за заниженою вартістю всупереч рішенню облради). Також «під час головування Олега Канівця у комісії з питань приватизації та майна облради відбулися скандальні приватизації чи спроби приватизації інших об’єктів, зокрема кінотеатру «Галичина», КП «Львівський обласний учбовий центр» та 1,7 га землі у с. Сокільники поблизу Львова».

Одружений. Виховує чотирьох доньок і сина.

Згідно з декларацією Олега Канівця, його сукупний дохід за 2011 рік становив 1,2 млн грн при річній зарплаті 338 тис. грн. Канівець задекларував також житловий будинок площею 115 кв м, квартиру площею 136 кв м і три авто.

 

Досьє

Андрій Кіт – політична партія УДАР Віталія Кличка

Народився 2 листопада 1971 року у Львові. Має вищу освіту, працює заступником директора ТОВ «Княжі Лани», член політичної партії УДАР Віталія Кличка. Мешкає у Львові. Фах за освітою – інженер з автоматизації виробничих процесів. Закінчив Львівську політехніку та Інститут економіки при Нітрянському сільськогосподарському університеті в Словаччині за спеціальністю магістр з прикладної економіки та управління персоналом.

Працював керівником ТОВ «Фама Бона», консультантом Міжнародної фінансової корпорації, відділення Світового Банку з питань малої приватизації, реструктуризації підприємств у Києві, фінансовим директором ВАТ «Галгазотерм», директором дочірнього підприємства «ТіДіСі – Захід», директором ПП «Оліяр», керівником корпорації сільськогосподарських підприємств «Вінал-Агро», директором ДПДГ «Оброшине» Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України тощо.

У 2010 році Андрій Кіт став членом партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка. Був висуванцем Львівської обласної організації політичної партії «Сильна Україна» кандидатом у депутати до Львівської обласної ради по мажоритарному виборчому округу №28 (Жидачівський район Львівщини), де переміг, набравши 8691 голос. Увійшов до складу президії Львівської обласної ради як уповноважений представник фракції «Сильної України». Однак згодом, коли «Сильна Україна» приєдналась до Партії регіонів, Андрій Кіт розпустив фракцію «Сильної України» в облраді і вирішив змінити партійні кольори перейшовши до політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Згодом у спілкуванні з журналістами він пояснив свій перехід тим, що Тігіпко на президентських виборах декларував одне, але не дотримав слова. Мовляв, Тігіпко є зрадником ідей, які він пропагував у своїй передвиборчій кампанії та у роботі своєї партії.

Щодо того, чому Андрій Кіт вирішив посеред каденції в облраді перейти на роботу у парламент, то сам кандидат розповів, що вже встиг виконати (за неповні два роки роботи шостого демократичного скликання обласної ради) 80% обіцянок, даних у своїй програмі.

За результатами моніторингу руху ЧЕСНО, Коту закидають причетність до порушень прав і свобод людини. ЧЕСНО публікує інформацію про те, що підконтрольна політику корпорація «Вінал-Агро» фігурувала як один із можливих винуватців шкоди, що заподіяна приватним домогосподарствам у Львівській області: мешканці сіл, на території яких розташовані поля корпорації, скаржаться на захворюваність худоби через застосування хімікатів у місцях випасу. Також згадується про шкоду здоров’ю людей. Крім того, рух згадує про можливу причетність Кота до викупу з подальшим продажем «інвесторам» з Кіпру земель сільськогосподарського призначення, які доти були незаконно захоплені, а також до реалізації схем з відчуження землі іноземним компаніям.

Одружений. Виховує двох доньок.

Сума сукупного доходу Андрія Кота 2011 року – 1,18 млн грн, зарплата за 2011 рік сягнула 473 тис. грн задекларував житловий будинок, площею 72 кв м та автомобіль Mercedes Benz 2010 року випуску.


Найцікавіші обіцянки:


  • вступити до фракції Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у Верховній Раді VII і не покидати її до кінця дії мандата, а у разі невиконання зобов’язань – написати заяву про складання депутатських повноважень;
  • голосувати лише особисто, підтримати закон про кримінальну відповідальність за голосування картками інших депутатів;
  • зробити все можливе, щоб звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів, припинити політичні репресії;
  • повернути народу розкрадене, провівши ревізію результатів державних закупівель та приватизації, здійснених нинішньою владою.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • відкликати з посад тих, хто не виправдовує довіри людей;
  • запровадити народну законодавчу ініціативу, народне вето та народний вотум недовіри;
  • кожен працюючий, не економлячи на харчах та одязі, на місячну зарплату зможе купити холодильник або пральну машину; пересічна сім’я протягом трьох років матиме змогу придбати автомобіль, протягом десяти – житло у місцевості проживання.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus