Герман вважає, що Кріль займався показухою в річницю Голодомору

18:15, 24 листопада 2008

"Різні особи з помаранчевого табору - свіжоспечені патріоти і патріоти зі стажем - не перестають сьогодні висловлювати обурення з приводу того, що представників Партії регіонів не було на торжествах, присвячених 75-річчю Голодомору. Ми не звернули увагу на реляції клерка з Секретаріату Президента, бо, врешті-решт, хто такий цей клерк? Однак заява члена парламенту Кріля змушує пояснити новоспеченим патріотам деякі очевидні речі. Дозволю собі розповісти колезі Крілю про те, що християни моляться за душі померлих щовечора і щоранку в щоденній молитві", - заявила нардеп від ПР Ганна Герман. Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба Партії регіонів.

"Бог - всюди, а щирою молитва буває не лише тоді, коли ти картинно вклякаєш на коліна перед камерами. Скоріше навпаки - тиху і скромну молитву Господь вислухає. Молитва напоказ потрібна не душам загиблих, а тим, хто хоче продемонструвати свою релігійність.

Ми проти поз і проти показухи", - наголосила депутат.

"Я голосувала за визнання Голодомору геноцидом українського народу. Але мені чуже і неприйнятне намагання робити спектакль з цієї страшної трагедії.

Я часто буваю в храмі. І кожного разу ставлю свічку за душі померлих. Щоб молитися за спокій їхньої душі, не потрібно чекати спеціальних дат і не треба прямих трансляцій по телевізору. Знаю, що депутат Кріль цього може не розуміти. Зрештою, чи лише цього? Але є для нього проста порада - варто спробувати жити за заповідями Божими і за християнською мораллю, де є також заповідь "не суди і не судимий будеш", - резюмувала Ганна Герман.