ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №116:


ФАРІОН VS. БЕРЕЗЮК


 


Досьє

Ірина Фаріон – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Народилася 29 квiтня 1964 року у Львові. 1987 року закінчила філологічний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка, 1996 року захистила кандидатську дисертацію і здобула ступінь кандидата філологічних наук. Нині працює на посаді доцента кафедри української мови інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка».

У 2006 році перемогла на мажоритарному окрузі на місцевих виборах до Львівської обласної ради, отримавши 47 876 голосів і встановивши тим самим мажоритарний рекорд на Львівщині. У Львівській облраді за попередньої каденції проводила десятихвилинки з культури мовлення.
Відома різкими висловлюваннями на адресу осіб, які, на думку Ірини Фаріон, є «ліберастами», «галицькими хрунями» та «істотами».

19 лютого 2010 року під час акції «Утверджуймо державну мову!» провела у дитячому садку №67 Львова скандальний урок, де засудила русифіковані форми імен. Після цього народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до Генерального прокурора України з проханням притягнути Ірину Фаріон до кримінальної відповідальності. Рух ЧЕСНО кваліфікує такі дії кандидата у народні депутати як порушення рівності громадян залежно від їхньої національної належності, а також як порушення прав дітей.

Опоненти Фаріон закидають їй, що ВО «Свобода» співпрацює із тими, кого сама Фаріон називала «ліберастами». У відповідь вона пояснила, що з ними просто укладено «пакт про ненапад», щоб мати у парламенті більшість.
Крім того, за її пропозицією, 20 грудня 2011 року Львівська обласна рада заборонила у маршрутках будь-який музичний супровід. 9 жовтня 2012 року Львівська обласна рада підтримала пропозицію Ірини Фаріон і визнала нечинним ЗУ «Про засади державної мовної політики» на Львівщині.

Виховує доньку.

Сукупний дохід Ірини Фаріон 2011 року становив 58 152,4 грн, а сукупний дохід її сім’ї – 37 тис. грн. У її власності є квартира площею 24,25 кв м.

 

Досьє

Андрій Березюк – політична партія «УДАР Віталія Кличка»

Народився 18 червня 1976 року у Львові. У 2003 році закінчив економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Здобув вищу освіту за спеціальністю менеджмент організацій. Член політичної партії УДАР.

З 1994 по 1996 рік проходив службу у Збройних Силах України. В 1996 році працював менеджером ТзОВ « Віткор», з 1998 по 2001 рік працював у ВАТ Львівський завод гумових виробів ДП «Флексопак» оператором різальної машини, з 2001 по 2003 рік – директор ПП «Мікма», з 2004 по 2009 рік працював в ДПА у Львівській області, з 2009 року і до тепер – виконавчий директор ПП «Максігруп».

Балотувався до Львівської міської ради 2010 року. Зараз є помічником депутата Львівської міської ради Ярослава Гінки.
В одній із програм на місцевому телебаченні Андрій Березюк заявив, що готовий зняти свою кандидатуру, якщо після проведення праймерізу у кандидата від Об’єднаної опозиції буде вищий рейтинг.

Сукупний дохід Андрія Березюка 2011 року становив 10 тис. 590 грн, а сукупний дохід його сім’ї – 320 тис. 271 грн. Також кандидат від УДАРу задекларував земельну ділянку площею 796 кв м та два автомобілі: Nissan infiniti qx56 2005 року та Мазда 6.

У зв’язку з тим, що він задекларував лише 10 тис. грн, виникли питання, чи має він додаткові джерела прибутку. Андрій Березюк пояснив, що у нього є заощадження від продажу двох автомобілів, вказаних у декларації, та інші сімейні заощадження, з яких він живе. Ці кошти він не поклав на банківський рахунок.

Рух ЧЕСНО не виявив за цим кандидатом порушень критеріїв доброчесності.

Одружений. Виховує доньку.


Найцікавіші обіцянки:


  • забезпечити територіальним громадам право відкликати депутатів рад усіх рівнів, суддів місцевих судів;
  • забезпечити пільгові умови повернення на Батьківщину всіх українських заробітчан. Зароблені ними гроші і майно вважати інвестиціями, які не оподатковуються;
  • запровадити обов'язковий іспит з української мови для держслужбовців та кандидатів на виборні посади.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та місцевого самоврядування, а також відправляти у відставку голову місцевої держадміністрації, керівника міліції і податкової, прокурора, суддю;
  • кожен працюючий, не економлячи на харчах та одязі, на місячну зарплату зможе купити холодильник або пральну машину; пересічна сім’я за три роки матиме змогу придбати автомобіль, за 10 – житло у місцевості проживання;
  • звільнити корумпованих та нефахових чиновників, правоохоронців, суддів і прокурорів.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus