ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №117:


ВАСЮНИК VS. СТЕЦЬКІВ VS. ЮРИНЕЦЬ





Досьє

Ігор Васюник - безпартійний, висуванець ВО «Батьківщина»

Народився 1 серпня 1969 року у смт Великий Любінь Городоцького району Львівської області. У 1992 році закінчив Львівський державний університет ім. І. Франка (економічний факультет, планування народного господарства). Пізніше здобув ще дві вищі освіти – у Львівському інституті менеджменту (1998) та Академії державного управління при президентові України, де здобув фах магістра державного управління (2007).

З 2005 по 2006 рік працював радником голови правління, начальником Департаменту і заступником голови правління у НАК «Нафтогаз України». У 2009-2010 рр. представляв у Кабінеті міністрів України Укрзалізницю. З 2010 по 2012 рік - голова спостережної ради ТОВ «Укркорпінвест».

Був депутатом V демократичного скликання Львівської обласної ради (2006 – 2010 рр). Сьогодні працює заступником голови Львівського обласного осередку Громадської організації «Фронт Змін». Окрім того, за повідомленням офіційного сайту, очолює створений у 1990-х рр. благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи». Втім, про свою благодійну діяльність почав публічно говорити лише влітку 2012 року, на що вказує пошук відповідної інформації в Інтернеті.

Згідно з аналізом руху ЧЕСНО, є причетним до дій, які можна вважати корупційними. Так, нібито за сприяння Ігоря Васюника НАК «Нафтогаз України» перерахував на оновлення дороги до його рідного села Любінь Великий два транші у 250 та 400 тис. грн як благодійну допомогу ВАТ Шляхово-ремонтне будівельне управління №65. Ця фірма входить до концерну "Автошляхбуд", керівником якого є друг Ігоря Васюника Володимир Креховецький.  

Окрім того, НАК «Нафтогаз України» 2006 року звернувся з листом до Львівської обласної ради з вимогою відшкодувати заступнику голови правління НАКу Ігорю Васюнику заробітну платню за два робочі дні, які він провів на сесії Львівської облради. Кошти довелось виплачувати з бюджету області, хоча сам депутат неодноразово заявляв, що участь у роботі обласної ради вважає своїм обов’язком.

Про непрозорість критеріїв, за якими Ігоря Васюника було обрано кандидатом від Об’єднаної опозиції, говорив, зокрема, його опонент по округу Тарас Стецьків.

У 2011 році Ігор Васюник задекларував  447 тис. 442 грн доходу, земельну ділянку, три квартири, гараж та автомобіль Range Rover. У власності сім’ї декларанта – 6 земельних ділянок, будинок, квартира, гараж та авто Land Rover.

Одружений, виховує двох дітей.


Досьє

Тарас Стецьків - самовисуванець

Народився 7 червня 1964 року в місті Львові, проживає в місті Києві. Закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка (1986), історик.  З 1986 року працював учителем школи-інтернату у Львові, з 1987 – викладач медичного училища. У 1987 – 1989 — секретар і член Ради «Товариства Лева» у Львові.

У 1989 – 1990 — член президії Львівської крайової ради Руху, член Великої ради Руху. З 1991 — член президії ПДВУ. З грудня 1992 до вересня 1993 — радник Прем'єр-міністра України Леоніда Кучми. Вересень 2006 — серпень 2007 — радник Президента України.

Народний депутати Верховної Ради п’яти скликань. Народний депутат України 6-го скликання з 23 листопада 2007 від Блоку «Наша Україна — Народна Самооборона», № 29 в списку. Член Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, член Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації (з 26 грудня 2007).

Змінив низку політичних партій. Так, 16 листопада 2006 був виключений з ПРП у зв'язку з тим, що своїми діями завдавав шкоди авторитету партії.

Під час прес-конференції у Львові у вересні 2012 року лідер виборчого списку ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк назвав Тараса Стецьківа серед «ображених зрадників», яким Об’єднана опозиція пропонувала мажоритарні округи, в той час як вони самі хотіли прохідного місця в списку. Сам Тарас Стецьків доволі активно критикує спосіб ведення передвиборчої кампанії Арсенієм Яценюком. Тим часом, екс-міністр МВС України Юрій Луценко написав листа до з’їзду Об’єднаної опозиції, в якому наголошує, що кандидат в депутати Тарас Стецьків життєво необхідний Об’єднаній опозиції, щоб вона почала перемагати.

Водночас впродовж своєї політичної кар’єри Тарас Стецьків припускався і порушень. Так, у 2005 році він очолював НТКУ, зберігаючи при цьому мандат народного депутата. Окрім того, кандидат сам визнав, що декілька разів голосував за своїх колег у Верховній Раді. У 2011 році Тарас Стецьків взяв участь у 62 пленарних засіданнях ради з 82, а також на 14 із 20 засідань свого комітету, що загалом становить менше 75% відвідування.

У 2011 році задекларував 233 52 грн, що є його зарплатою з них 34 850 грн матеріальної допомоги. У власності – земельна ділянка і квартира. У власності членів сім’ї ще одна квартира і два легкових авто. 
Одружений, виховує двох дітей.


Досьє

Оксана Юринець – партія УДАР Віталія Кличка

Народилася 27 лютого 1978 року у селі Коти Яворівського району Львівської області. Проживає у селі Підбірці Пустомитівського району на Львівщині. Закінчила Львівський політехнічний інститут, спеціальність економіка і менеджмент,  отримала диплом магістра (2001 рік). У 2005 році закінчила аспірантуру Національного університету «Львівська політехніка». У 2006 році захистила кандидатську дисертаційну роботу на тему «Формування конкурентної стратегії підприємства».

З 2006 року працює на кафедрі менеджменту організацій Національного університету «Львівська політехніка».

Протягом 2009-2010 років є заступником завідувача кафедри менеджменту організацій з наукової роботи. У 2011 році присуджене звання доцента. Окрім того, є приватним підприємцем (виготовлення і реалізація будівельних матеріалів).

З 2010 року – депутат Львівської обласної ради, фракція УДАР, член земельної комісії. Голосувала за свого колегу-депутата.

Під час передвиборчої кампанії в Інтернеті з’явився ролик з лозунгом «Оксана Юринець – нормальна баба!», причетність до виробництва якого нібито спершу підтвердили у штабі партії УДАР, але потім сама кандидат у депутати заперечила, що це її агітаційний ролик. Незабаром в Інтернеті з’явився офіційний ролик від партії УДАР – «Нормальна відповідь». Однак в одному з останніх ефірів Юринець повідомила, що цей ролик створила команда людей, які її підтримують.

Згідно з аналізом руху ЧЕСНО, критеріїв доброчесності не порушувала.

Загальна сума доходу за 2011 рік, згідно з поданою декларацією, становить 322 тис. грн, з цього дохід від підприємницької діяльності – 295 тис. грн.


Найцікавіші обіцянки:


  • голосувати у парламенті лише особисто і підтримати закон про кримінальну відповідальність голосування картками інших депутатів;
  • провести ревізію результатів державних закупівель і приватизації, здійснених чинною владою, і «повернути народу накрадене»;
  • провести люстрацію посадовців і очистити суддівський корпус.

Найцікавіші обіцянки:


  • Домогтися виключно особистого голосування кожного депутата і відміни депутатської недоторканості.
  • «Зробити все» для звільнення Ю. Тимошенко та Ю. Луценко і добитись покарання для замовників, організаторів та виконавців їх переслідування.
  • Підняти мінімальна зарплату вчителя і лікаря мусить становити не менш як 2400 грн., включаючи перерахування всієї тарифної сітки, і запровадження державних грошових сертифікатів для абітурієнтів, який успішно склав ЗНО.

Найцікавіші обіцянки:


  • запровадити механізми прямого народовладдя: народну законодавчу ініціативу, народне вето і народний вотум недовіри;
  • провести антикорупційну люстрацію, звільнивши корумпованих та нефахових чиновників, правоохоронців, суддів і прокурорів, а також відкрити для громадян дані про доходи і витрати бюджетів всіх рівнів;
  • забезпечити кожному працюючому можливість, не економлячи на харчах та одязі, на місячну зарплату купити холодильник або пральну машину, протягом трьох років придбати автомобіль, а протягом десяти – житло у місцевості проживання.

Декларація про доходи



Декларація про доходи



Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

Ключові слова з програми кандидата

Ключові слова з програми кандидата


Голосування



Голосування



Голосування


comments powered by Disqus