ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №118:


МИХАЛЬЧИШИН VS. ДУБНЕВИЧ


 


Досьє

Юрій Михальчишин – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Народився 1982 року у Львові. Навчався у СШ №80 з поглибленим вивченням іспанської мови та у Львівській українській приватній гімназії. В 2000 році вступив на філософський факультет ЛНУ ім. Івана Франка. Отримав диплом магістра політології.

2000 року почав працювати політичним оглядачем часопису «За вільну Україну плюс», 2009 року захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «політичні інститути та процеси», з цього ж року працює старшим науковим співробітником НУ «Львівська політехніка».

Заступник голови Львівської обласної організації ВО «Свобода» з питань політичної освіти. На місцевих виборах 2010 року у Львові балотувався до міської ради. Увійшов у шостому скликанні Львівської міської ради до фракції «Свобода», що має більшість (55 голосів), а на виборах міського голови Львова фінішував лише третім (42 тис. голосів).

Згідно з критеріями руху ЧЕСНО, Юрію Михальчишину закидають недоречну поведінку під час зустрічі з виборцями. Також Михальчишина звинувачують у вияві агресії під час святкування у Львові Дня перемоги 9 травня 2011 р.

Традиційно, відзначаючи день народження Степана Бандери 1 січня, політик бере слово і після цього його заяви довго смакують не лише українські ЗМІ. Минулого року він заявив: «Наша бандерівська армія перейде Дніпро, перейде Донецьк, і викине ту синьожопу банду, яка сьогодні узурпувала владу, з України».

Згодом став фігурантом ще одного скандалу, назвавши відомих культурних та політичних діячів «ліберастами» і «толерастами»: «Коли ми з вами підемо до перемоги, у нас в тилу не повинно бути ліберастів, толерастів, ідеологічної агентури ворога. Коли ми підемо у свій ідеологічний похід, у нашому тилу не повинно бути грицаків, андруховичів, мариновичів та іншої клістирної інтелігенції, яка називає борців за національну свободу «фашистами» та «нацистами», каже, що ми не толерантні, надто різкі, недемократичні».

Нещодавно за його співавторством у Львові видали посібник з історії України (10-11 класи). Однак до посібника було озвучено зауваження, зокрема, що в одному з розділів книжки йдеться про голодування ряду депутатів у Києві та акції на підтримку мови, організовані ВО «Свобода» – про інші політичні сили згадано не було. Згодом цей розділ переписали.

Неодружений.

Сукупний дохід 2011 року становив 30 тис. 773 грн. Земельних ділянок не задекларував, лише квартиру (85 кв м). Користується автомобілем Toyota Corolla 2009 року. Має на рахунках в банку 17,8 тис. грн.

 

Досьє

Богдан Дубневич – самовисуванець.

Народився 10 травня 1962 року в селі Зубра Пустомитівського району Львівської області. Освіта вища.

Президент ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське».

У 2002 Богдан Дубневич вже балотувався до Верховної Ради, але тоді програв на окрузі Олексі Гудимі, який ішов під прапорами «Нашої України». Депутат Львівської обласної ради V та VI cкликань.

Опоненти закидають Богданові Дубневичу – партійну неперебірливість, зокрема говорять про його підтримку СДПУ(о), потім - БЮТ, а 2010 року Дубневича обрали депутатом Львівської обласної ради в одномандатному виборчому окрузі як висуванця партії «Відродження». З часу набуття депутатських повноважень входив до складу фракції партії в облраді, з якої вийшов у червні 2012 року, напередодні старту виборчої кампанії до Верховної Ради.

Крім того, 3 серпня ЦВК зареєструвала Богдана Дубневича самовисуванцем, членом ВО «Батьківщина». Хоча ще 20 липня ЛОО ВО «Батьківщина» розповсюдила заяву, в якій сказано, що Богдан і Ярослав Дубневичі не є членами партії. 8 серпня на засіданні бюро Пустомитівської районної організації партії ВО «Батьківщина» Дубневич продемонстрував свій партквиток і заявив, що таки є членом партії. Після цього попросив припинити його членство у партії «Батьківщина».

Також Богдан Дубневич засвітився у скандалі з «прихованою судимістю». Сам Дубневич пояснив цей факт тим, що за радянської України потрапив за ґрати через відмову співпрацювати з комуністичним режимом. З настанням незалежної України ця стаття скасовується і з людей знімається судимість.

Крім того, згідно з критеріями руху ЧЕСНО, Богданові Дубневичу закидають судову тяганину з газетою «Експрес», котра оприлюднила інформацію про його причетність до махінації з привласнення прав на винахід та інших зловживань і порушень, зокрема щодо причетності пов’язаного з ним ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології» до корупції у Львівській ОДА.

Крім того, напередодні виборів поширювались листівки за підписом Благодійної організації «Фонд братів Дубневичів», де запрошувалось до безкоштовної поїздки на прощу. Крім того, віряни, які зголосяться на поїздку, наприкінці отримають безкоштовний ілюстрований фотоальбом з відзнятими моментами заходу.  Експерти громадянської мережі ОПОРА факт кваліфікували як непрямий підкуп виборців.

Одружений. Виховує сина і двох доньок.

У декларації Богдана Дубневича, оприлюдненій на сайті ЦВК, при реєстрації у нардепи не фігурувало у власності кандидата жодного нерухомого майна. Після того, як в ефірі одного з львівських телеканалів у Дубневича попросили пояснити цей дивний факт, Дубневич звернувся із заявою до ЦВК, де заявив, що «ні він, ні його довірені особи не просили ЦВК обмежувати доступ до інформації, зазначеної у декларації». Відтак у його декларації з'явилося 7 земельних ділянок, 9 житлових будинків, 9 квартир та ще 6 об’єктів нерухомого майна в графі «інше». Ще одна земельна ділянка, три будинки та ще низка квартир. Загальна сума задекларованого за 2011 рік доходу – 8 млн 424 тис. 611 грн.


Найцікавіші обіцянки:


  • Запровадити в кримінальному законодавстві принцип «що вища державна посада, то вищий рівень відповідальності за скоєний злочин».
  • Ліквідувати соціальну прірву між багатими та бідними, стимулюючи розвиток середнього класу, який становитиме не менше ніж 60% від працездатного населення.
  • Повернути до комунальної власності підприємства електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • Ініціювати в парламенті створення депутатського об’єднання «Львівщина» з метою консолідованої роботи народних депутатів України — галичан в інтересах округів, які вони представляють.
  • Домагатися належного медичного обслуговування населення, відкриття нових лікарських амбулаторій, забезпечення їх якісними медикаментами та сучасним обладнанням.
  • Робити все можливе для підвищення розміру пенсії, яка залежала б від стажу роботи, умов праці, зарплати та її відповідності прожитковому рівню.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus