ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №119:


СЕНЧУК VS. СЕХ


 


Досьє

Сергій Сенчук – безпартійний, самовисуванець

Народився 4 вересня 1981 року в селі Лопатин Радехівського району Львівської області. Закінчив Радехівську загальноосвітню школу №2, ліцей бізнесу і права «777», Львівській національний університет ім. Івана Франка (юридичний факультет), також отримав диплом магістра права у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Проживає в місті Радехів Львівської області.

Працював у ДП «Деос» на посаді головного спеціаліста з маркетингу, потім - у ВАТ ШП «Світанок» на посадах заступника директора з якості, заступника генерального директора з якості. Згодом працював менеджером з маркетингу в ТзОВ «Укрпродконтракти» на посаді менеджера з маркетингу.

2006 року Сергій Сенчук був призначений на посаду радника глави Секретаріату Президента України, прийняв присягу державного службовця. Згодом – на посаду головного консультанта Головної служби кадрової політики, присвоєно сьомий ранг державного службовця.

У березні 2008 року був призначений на посаду президента Корпорації «ЕкоЛан» (одним із засновників компанії був покійний голова ЛОДА Степан Сенчук), а потім, цього ж року, виконував обов’язки голови Києво-Святошинської районної держадміністрації.

2008 року знову повернувся на роботу в Секретаріат Президента, а 2009-2010 рр. знову очолював корпорацію «ЕкоЛан».

2010-2012 рр. працював в управлінні Держкомзему у місті Львові, згодом – президентом Благодійного фонду «Крила надії». Зараз знову очолює «ЕкоЛан».

З серпня 2009 року очолював Львівську обласну організацію партії «Єдиний Центр». 2010 року був обраний депутатом Львівської обласної ради шостого скликання від цієї політичної сили. Від «Єдиного Центру» до облради увійшов лише Сенчук.

Перед початком цьогорічної виборчої кампанії до Верховної Ради України багато видань писали, що саме ця партія висуне Сенчука у народні депутати. Та через певний час Сергій Сенчук вийшов з фракції «ЄЦ» і став позапартійним та позафракційним.

Одружений. Виховує трьох дітей.

Сукупний дохід Сергія Сенчука 2011 року становив 564,6 тис. грн. Заробітна платня за рік в сумі становила 29,5 тис. грн. Також кандидат у народні депутати задекларував значну суму на банківському рахунку, квартиру – площею 37,4 кв. м, будинок – площею 182,3 кв. м, гараж та інше нерухоме майно, мотоцикл, два автомобілі і нерухомість, зареєстровану на членів сім’ї.

 

Досьє

Ірина Сех – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Народилася 1970 року в Бродівському районі Львівської області. Закінчила Бродівське педучилище, Тернопільський педінститут та факультет правознавства в ЛНУ ім. Івана Франка. Згідно з декларацією про доходи, є директором ПП «Агенція юридичного захисту», чинний депутат Львівської облради від ВО «Свобода», голова фракції. Зауважимо, головою обласної ради є рідний брат і однопартієць Ірини Сех – Олег Панькевич.

В кінці 90-х Ірина Сех залишила освітянську роботу і стала помічником тоді народного депутата Олега Тягнибока. Вже 2002 року була обрана до Бродівської районної ради, де очолила першу депутатську фракцію «Свободи» за всю історію партії.

У 2006-2010 роках була депутатом Львівської облради п’ятого демократичного скликання від ВО «Свобода». Зараз окрім фракції «Свободи» є також головою постійної депутатської комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації (Львівської обласної ради шостого скликання).

Хоча фракція «Свободи» не має більшості в обласній раді, за час роботи останніх двох скликань вона ініціювала багато рішень, зокрема, щодо незадовільної оцінки роботи виконавчих органів – підрозділів Львівської ОДА, щодо недовіри губернаторам. Спочатку Василеві Горбалю, згодом – не без голосів «Свободи», було висловлено недовіру чинному голові ОДА Михайлу Костюку, але лише простою більшість голосів, відтак, він досі залишається на займаній посаді.

Крім того, після подій 9 травня 2011 року у Львові Ірина Сех була однією з тих «свободівців», які вже 10 травня вранці увірвались до кабінету тодішнього губернатора Михайла Цимбалюка і вимагали написати заяву на звільнення, мовляв, не впорався зі своєю функцією і допустив розгортання червоного прапора у місті. Однак, зауважимо, сама Ірина Сех фігурує на фото- та відеоматеріалах, знятих 9 травня, де відбуваються сутички з міліцією та розхитування автобусів з нібито ветеранами-червоноармійцями.

Також прізвище Сех фігурувало в заявах деяких політиків та розслідуваннях ЗМІ щодо незаконної вирубки лісу, яку нібито проводить підприємство її чоловіка. Тим часом перевірки компетентних органів на згаданій фірмі лідерка обласної «Свободи» назвала тиском.

Одружена, виховує доньку.

Сукупний дохід Ірини Сех 2011 року становив понад півмільйона гривень. При тому, що зарплата за рік у сумі склала 1,9 тис. грн, дохід від підприємницької діяльності – 499 тис. грн. Також задекларувала квартиру, два автомобілі та мотоцикл у членів сім’ї.

Найцікавіші обіцянки:


  • Домогтися прийняття ЗУ, згідно з яким церква набула б правового статусу юридичної особи, що надасть їй права через суди повернути все приналежне майно церкві, реквізоване і конфісковане в неї колишньою владою, і яке на даний час є уцілілим.
  • Виплачувати студентам, яких не працевлаштує держава на перше робоче місто, щомісячну середню галузеву зарплату відповідно до здобутої професії.
  • Скасувати диспропорції в заробітних платах державних службовців найвищого рангу і простого трудівника.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • Заборонити рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв на всій території України.
  • Запровадити кримінальну відповідальність за пропаганду наркоманії та сексуальних збочень.
  • Запровадити обов'язковий іспит з української мови для держслужбовців та кандидатів на виборні посади. Зобов'язати всіх держслужбовців вживати українську мову на роботі та під час публічних виступів.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus