ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №122:


КОЗАК VS. ПАЗИНЯК


 


Досьє

Тарас Козак – самовисуванець

Народився 6 квітня 1972 року у Львові. У 1995 році закінчив економічний факультет Львівського сільськогосподарського інституту, 1999 року – юридичний факультет ЛНУ. З 1994 по 1995 працював робітником радгоспу «Львівський» у Сокільниках. З 1993 по 1998 пройшов шлях від старшого державного податкового ревізора-інспектора до начальника управління оперативного контролю Державної податкової інспекції Львова. З 1998-2001 – заступник голови - начальник управління оперативного контролю та запобігання порушенням у сфері діяльності суб’єктів підприємництва ДПІ у Львівській області. З 2001 по 2003 – перший заступник Голови ДПА у Львівській області. У 2003-2004 рр начальник Західної регіональної митниці Державної митної служби України. У 2004-2010 роках – заступник голови Державної митної служби України. У 2010 році обраний депутатом Львівської обласної ради, є членом постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації. Голова правління ПП «Прайвет Канселер».

Згідно з дослідженням руху ЧЕСНО, 2005 року Тараса Козака викликали на допит до МВС України у межах кримінальної справи, порушеної за фактом незаконного відшкодування ДПС, в якій він був тоді заступником голови, ПДВ на суму 30 млн грн. Сам кандидат у відповідь на це заявив, що йому про факт відшкодування нічого невідомо.

Згідно з даними цього ж дослідження, 2005 року слідчий відділ податкової міліції ДПА у Львівській області викликав на допит Тараса Козака у справі про придбання за $2 млн в особисте користування літака Як-42 і несплату мита за його ввезення в Україну. Сам кандидат в коментарі одному з львівських видань тоді заявляв, що про купівлю цього літака нічого не знає: «Якщо мої родичі й купили такий літак для успішного розвитку бізнесу, чому я маю за це відповідати?», а 2011 року в іншому інтерв’ю заявив: «Я не маю власного літака, а лише користуюсь послугами бізнес-авіації». За даними руху, у вересні цього ж року працівники Генпрокуратури та столичного УБОЗу провели у готельному комплексі «Озеро», що належить родині Козаків, та будинку Тараса Козака у Сокільниках обшук, під час яких виявили значну суму грошей, патрони та зброю. Однак усі справи закрили, до кримінальної відповідальності кандидат не притягався.

Також опоненти закидають Козакові, що він – член команди Медведчуків. Сам Тарас Козак у відповідь на це твердження в інтерв’ю одному з львівських сайтів заявив: «Сергій та Віктор Медведчуки – мої друзі. Говорити про мене, як про члена їхньої команди, було б неправильно хоча б тому, що вони вже тривалий час поза політикою».

Виховує двох дітей.

У 2011 році кандидат задекларував 1 млн 137 тис. 220 грн. Тарас Козак володіє земельною ділянкою, житловим будинком та легковим автомобілем. На рахунках у банку в нього 16 млн 782 тис. 506 грн.

 

Досьє

Пазиняк Василь – безпартійний, висуванець ВО «Батьківщина»

Народився 26 березня 1966 року у селі Завадів Яворівського району Львівщини. В 1994 році закінчив педіатричний факультет Львівського медичного інституту. В 2001 році - аспірантуру Львівського медичного інституту. З 2001 і дотепер працює асистентом кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Чотири рази поспіль був депутатом Львівської обласної ради, зокрема 2010 року в Яворівському мажоритарному виборчому окрузі переміг серед 13 кандидатів. У облраді попереднього скликання входив до фракції політичної партії «Наша Україна». Працював заступником голови комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту обласної ради. На президентських виборах 2010 року був довіреною особою кандидата Віктора Ющенка у Яворівському районі Львівщини.

Опоненти закидають Василеві Пазинякові підтримку на президентських виборах 2010 року позиції Віктора Ющенка, котрий закликав у другому турі виборів голосувати проти всіх, що зрештою призвело до перемоги Віктора Януковича. Водночас сам Пазиняк у відповідь на це заявив, що він – єдиний із представників «Нашої України» Яворівського району не погодився голосувати проти всіх і навіть озвучив відповідну заяву, у котрій закликав яворівчан прийти на вибори і проголосувати за Юлію Тимошенко. Крім того, Пазинякові закидають належність до багатьох політичних сил, що сам Пазиняк спростовує, зазначаючи, що належав лише до однієї партії – «Нашої України», не враховуючи той час, коли НРУ був громадським рухом.

Рух ЧЕСНО порушень критеріїв доброчесності за кандидатом не виявив.

Неодружений.

У 2011 році Василь Пазиняк задекларував 49 тис. 820 грн доходу, за його словами, це дохід від заробітної плати. Пазиняк задекларував також дві земельні ділянки (одна з них, згідно з декларацією, - у членів сім’ї), житловий будинок та легковий автомобіль 2008 року випуску.


Найцікавіші обіцянки:


  • організувати рекреаційні роботи на території сміттєзвалища у с. Великі Грибовичі та екологічне обстеження територій, що з ним межують.
  • розробити та впровадити у життя програму обов’язкового підключення сільських шкіл до мережі Інтернет.
  • відкрити футбольні школи.
 

Найцікавіші обіцянки:


  • боротися за фінансування соціальних сфер Яворівщини та Жовківщини: «Я боротимусь до кінця за кожну гривню, яку можна буде виділити на благо людям та неухильно контролюватиму ефективність використання бюджетних коштів».
  • скасувати всі грабіжницьких реформ на місцях: «Більше жодна лікарня, жоден ФАП, жодна школа і садочок не будуть закриті».
  • реформувати медицину: «Сільська медицина має стати пріоритетною, адже, за даними ВООЗ, значну кількість смертей у селах можна було б попередити у разі мінімального забезпечення медичним обладнанням лікарських амбулаторій та ФАПів».

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus