ПОЛІТИЧНИЙ РИНГ

ЛЬВІВЩИНА: БІЙ ЗА МАЖОРИТАРНІ ОКРУГИ

Округ №125:


ЛОПУШАНСЬКИЙ VS. ГИЧКА


 


Досьє

Андрій Лопушанський - політична партія Конгрес Українських Націоналістів

Народився 4 грудня 1962 року в місті Добромиль Львівської області. Закінчив Івано-Франківський інститут нафти та газу, факультет нафтогазопроводів.  Із 2005 року - заступник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», але вже два роки перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

У 1986 році закінчив Дніпропетровський хіміко-технологічний інститут ім. Ф. Дзержинського, а в 1990 - факультет нафтогазопроводів Івано-Франківського інституту нафти та газу з відзнакою. Захистив кандидатську дисертацію у галузі енергетики та енергозберігаючих технологій. У 2000 році став членом  Конгресу Українських Націоналістів.

Із  2005 року – голова спостережної ради ЗАТ Українська промислова компанія «Добромиль». У 2005 році заснував ТОВ «Роял Хоспітеліті Груп» (Royal Hospitality Group). У 2006-2007 рр. – народний депутат України. Пройшов до Верховної Ради за списком «Нашої України», він був № 70 у списку.

За час депутатської каденції разом з Олексієм Івченком став співавтором п'яти законопроектів, у тому числі законопроекту «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення законодавства в нафтогазовій сфері», працював у Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки у Верховній Раді України V скликання.

У 2011  році заснував Благодійний фонд імені Андрія Лопушанського.

Опоненти звинувачують кандидата у підкупі виборців, бо він подарував медичне обладнання одній із лікарень і фінансував різноманітні мистецькі акції. У відповідь Андрій Лопушанський сказав, що надає безкоштовну юридичну консультацію. Щодо благодійного фонду, то, за його словами, він зібрав людей, які хочуть допомагати іншим і благодійний фінансується не лише ним.

Згідно з наявною в Руху ЧЕСНО інформацією, порушень кандидатом критеріїв доброчесності  не виявлено.

Сукупний дохід Андрія Лопушанського за 2011 рік становить 4686189 грн. Також кандидат задекларував дві земельні ділянки і автомобіль Mercedes-Benz 2008 року. У його родини є три квартири.

Одружений, виховує доньку і трьох синів.

 

Досьє

Михайло Гичка – самовисуванець

Народився 28 серпня 1959 року в селі Губичі Старосамбірського району Львівської області. Закінчив Львівський медінститут, педіатричний факультет. У 2003 році отримав звання «Заслужений лікар України». Із 1985 -  завідував дитячим відділом Судововишнянської міської лікарні, з 1991 -  головний лікар амбулаторії в с.Бортнянино, з 1995 - головний лікар Городоцької УРЛ Великолюбінської міської лікарні, а з листопада 1995 - головний лікар Мостиської УРЛ Бортятинської лікарської амбулаторії. У вересні 2010 року призначений головним лікарем Львівської обласної клінічної лікарні.

Депутат Львівської обласної ради третього, четвертого, п’ятого і шостого демократичних скликань. Входить до фракції Партії промисловців та підприємців України.

10 липня повідомлялося, що Михайла Гичку висуватиме партія «УДАР», та вже 30 липня з’явилось повідомлення, що «УДАР» замінив Михайла Гичку на Дмитра Шикітку через інформацію, що обладнання до Львівської обласної клінічної лікарні було закуплене через офшорну компанію, до якої начебто причетні брати Дубневичі (через те, що син Михайла Гички одружений з донькою Богдана Дубневича). Сам Михайло Гичка в ефірі однієї з програм місцевого телебачення заперечив цю інформацію і запевнив, що все відбувалося згідно із законодавством про тендерні закупівлі.

Крім того 12 вересня на засіданні сесії Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію голови тимчасової контрольної комісії щодо діяльності Львівської обласної клінічної лікарні. Депутати 68 голосами додали до проекту рішення пункт, згідно з яким поставлена під питання доцільність займання посади Михайлом Гичкою.

Йому закидають, що впродовж своєї політичної кар’єри він змінив безліч партій, зокрема, кандидував він Партії промисловців та підприємців, Аграрної партії, «УДАРу» і навіть була інформація, що Михайло Гичка був помічником народного депутата від Партії регіонів Миколи Комара. Однак сам Гичка зазначив, що не був в жодній партії і не мав партійного квитка, а партії лише висували його.

Інформацію про те, що він є помічником депутата також спростував.

Рух ЧЕСНО зафіксував порушення критеріїв: «Зміна політичної позиції всупереч волевиявленню виборців» та «Непрозорість задекларованих доходів та майна та їх невідповідність способу життя».

Сукупний дохід Михайла Гички у 2011 році становив 95334 грн. Він задекларував земельну ділянку площею 959 кв. м і житловий будинок загальною площею 394,8 кв. м.

Одружений, виховує сина.


Найцікавіші обіцянки:


  • ухвалення державної програми «Дністер»: встановлення очисних споруд у м. Самбір, Старий Самбір, Сколе, Турка; будівництво міні-ГЕС, дамб, гребель та інших протипаводкових споруд;  очищення русел річок та берегоукріплення, що належать до басейну р. Дністер; реалізація збору та утилізації побутових відходів;
  • Національні пріоритети: ініціювання відміни всіх антиукраїнських законів; будівництво пам’ятника С.Бандері у Києві;    внесення законопроекту «Про захист та розвиток української мови»; підтримка європейської інтеграції України; внесення законопроектів про захист та підтримку українців за кордоном,
  • відкриття міжнародних митних переходів (у селищі Нижанковичі і у с. Боберка).
 

Найцікавіші обіцянки:


  • підтримка та розвиток Бойківської культурної своєрідності (матеріальної та нематеріальної) жителів округу,
  • розбудову транспортної (в тому числі залізничної) інфраструктури та передачу доріг із загальнодержавної власності у власність територіальних громад та їхніх об’єднань,
  • проводити реструктуризацію екологічно небезпечних галузей господарства (лісозаготівельної та добувної.

Декларація про доходи


 

Декларація про доходи


Ключові слова з програми кандидата

 

Ключові слова з програми кандидата


Голосування


 

Голосування


comments powered by Disqus