Від коронавірусу померла італійська актриса Лючія Бозе

Вона знімалась у Фелліні, Антоніоні та Альмодовара

КультураК.С., 24 березня32520
Від коронавірусу померла італійська актриса Лючія Бозе
Лючії Бозе було 89 років

В іспанській Сеговії від коронавірусної інфекції померла на 90-му році життя актриса італійського та іспанського класичного кіно Лючія Бозе. Про це повідомив її син Мігель у Twitter.

Біографія:

Лючія Бозе народилася 28 січня 1931 року в Мілані. Вона працювала в одній з міланських кондитерських, де познайомилась з режисером Лукіно Вісконті. У 1947 році не стала переможницею на конкурсі краси «Міс Італія», де перемогла майбутню кінозірку Джину Лоллобріджиду.

Її кінодебют відбувся у 1950 році у фільмі Джузеппе Де Сантіса «Немає миру під оливами» (через два роки зіграє у Де Сантіса одну з найкращих своїх ролей в заснованому на реальній трагедії фільмі «Рим, 11 годин).

У тому ж, 1950-му році вона зіграла Паолу Молоні у фільмі Мікеланджело Антоніоні «Хроніка одного кохання». У 1953 році Антоніоні знову запросив Лючію вже на роль Клари Манні в фільм «Дама без камелій».

Її кар'єра продовжувала активно розвиватися до 1956 року, поки Лючія не вийшла заміж за іспанського матадора Луїса Мігеля Домінгін і через чотири роки залишила кар'єру. Останнім фільмом цього часу за участю Лючії став «Заповіт Орфея» (1960) Жана Кокто. Наступні роки вона присвятила вихованню дітей – Мігеля, Паоли та Лючії. Усі вони згодом стали акторами.

У кіно вона повернулася в кінці 1960-х років, з'явившись у фільмі Федеріко Фелліні «Сатирикон», а потім в картині братів Тавіані «Під знаком Скорпіона» (1969). З того часу вона періодично з'являлася в невеликих ролях у фільмах Ліліани Кавані, Даніеля Шміда, Педро Альмодовара, Франческо Розі, Агустіна Вільяронгі, Ферзана Озпетека та інших.

Лючія Бозе часто з'являлась на великих кінофестивалях, де вражала екстравагантним іміджем. Їй, за свідченням Бозе, його створила її внучка Бімба, модель, співачка та дизайнерка.

У 2000 році Лючія Бозе відкрила перший у світі Музей ангелів, розташований в іспанському містечку Турегано.

Вибрана фільмографія:

  • 1950 - Хроніка одного кохання - Паола
  • 1953 - Дама без камелій - Клара Манні
  • 1955 - Смерть велосипедиста
  • 1955 - Це називається зорею
  • 1971 - Щось крадеться у темряві - Сільвія Форрест
  • 1973 - Наталі Гранже - Наталі Гранже
  • 1973 - Ceremonia sangrienta - Єлизавета Баторі
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Пропозиції партнерів
Загрузка...
Останні новини
Залиште відгук