Проект облаштування простору біля палацу Хоткевича подадуть на громадський бюджет

У палаці культури ім. Гната Хоткевича обговорили ідеї щодо облаштування довколишнього громадського простору

У львівському палаці культури імені Гната Хоткевича 4 вересня відбулася зустріч із мешканцями мікрорайону, під час якої обговорювали ідеї щодо облаштування громадського простору перед палацом на вул. Кушевича.

У палаці у різних гуртках та секціях займається тисяча дітей. Проте сучасного дитячого майданчика чи облаштованої зони відпочинку біля закладу культури немає. Перед входом до палацу хаотично паркують приватні автомобілі. Також поруч на вул. Долинського розташований сміттєвий майданчик, що створює дискомфорт для відвідувачів. Львівські архітектори організації Urbanideas напрацювали проект облаштування громадського простору біля палацу культури, зараз його обговорювали із мешканцями довколишніх будинків.

«Створити бачення, як облаштувати простір біля палацу Гната Хоткевича нас також підштовхнуло наближення ремонту. На території палацу є аварійний каналізаційний колодязь, який відповідно до проекту мають винести за межі будівлі. Зважаючи на те, що на площі перед входом будуть ремонтні роботи, ми вирішили наперед створити концепцію цього простору. Щоб проект був максимально збалансованим, запросили мешканцями сусідніх будинків долучитися до цього», – зазначила ZAXID.NET директорка установи Оксана Гузь.

За її словами, учасники зустрічі зійшлися на думці, що перед палацом має бути пішохідна зона, а паркування приватних автомобілів необхідно впорядкувати. Для цього пропонують визначити дозволену кількість паркомість перед входом до палацу, і розділити пішохідну та паркувальні зони.

Проект громадського простору біля палацу Хоткевича, запропонований архітекторами Urbanideas

Ідею влаштування амфітеатральних сходів, які давали б можливість проводити на вул. Кушевича, концерти мешканці не підтримали. Також застерігали проти розташування бдь-яких закладів громадського харчування на цій території. Сквер, що навпроти палацу, бачать зоною відпочинку, де можна розташувати майданчик для дітей та лави. Також просили забезпечити максимальне оснащення вулиці освітленням та не садити високих дерев, що створюють зайву тінь для їхніх будинків.

Мешканці мікрорайону підтримали ідею змінити розташування сміттєвого майданчика. Вони не проти, щоб його перемістили на внутрішньоквартальні вулиці. Пропонували також розвернути майданчик від дороги або влаштувати на цьому місці підземні смітники.

Оксана Гузь зазначила, що тепер опрацюють усі ідеї для того, щоб подати проект облаштування громадського простору на громадський бюджет.

Нагадаємо, у палаці культури імені Гната Хоткевича напрацьовують стратегію його подальшого розвитку. Установа уже має власний логотип та гасло – «Побачити нове, вийти за горизонт».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Пропозиції партнерів
Загрузка...
Останні новини
Залиште відгук