У Львові обговорили проект облаштування території довкола кіноцентру у парку «Горіховий гай»

На площі перед кіноцентром встановлять лавку для любителів селфі

Центральну алею у парку «Горіховий гай», що веде до Львівського кіноцентру, пропонують оновити

У понеділок, 5 лютого, у «Lviv Film Center», що у парку «Горіховий гай» у Львові, відбулися громадські слухання проекту облаштування території довкола кіноцентру, розробленого ЛКП «Інститут просторового розвитку». Запропоноване оновлення головного входу та центральної алеї парку, що веде до кіноцентру зі зміною покриття, озеленення, освітлення та міських меблів.

Як повідомила начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олександра Сладкова, у проекті врахували результати опитування про те, з якою метою люди відвідують парк, що їм у ньому подобається, а що – навпаки не задовольняє. Більшість опитаних зауважували, що у парку бракує освітлення у темну пору доби, лавок і смітників, стан мощення доріжок дозволяє користуватися ними лише у суху погоду, площа перед кіноцентром є недостатньо впорядкованою.

Авторка проекту Віра Прохватило звернула увагу на те, що алея до кінотеатру з боку вул. Володимира Великого спроектована так, що веде не до входу, а до декоративної панелі на його стіні. Проте побачити цей задум зараз заважають ліхтарі посеред алеї, стовп зі знаками та металева арка на вході.

Ландшафтна архітекторка запропонувала відкрити перспективу на будівлю кіноцентру. Для цього пропонується демонтувати арку на вході у парк, й облаштувати його обабіч клумбами. Для того, щоб автомобілі не заїжджали на зелену територію, перед парком передбачена гостьова парковка на 19 місць.

Проект облаштування простору довкола Львівського кіноцентру у «Горіховому гаю»

Запропоноване і перепланування самої алеї: пішохідною має бути її центральна частина, а квітники будуть встановлювати з боків, біля лав. Також запропоновано використати контрастний візерунок у мощені, який буде повторювати декоративні лінії на панелі на фасаді кіноцентру. Найкраще цей задум буде помітно уночі: освітлення від ліхтарів підсилюватимуть LED-елементи у мощені. Заміна замощення зробить її більш доступною для людей на інвалідних візках, адже вхід у кіноцентр обладнаний пандусом.

Загалом площа перед кіноцентром має стати більш принадною для його відвідувачів. «Я запропонувала лавки з літер, які складають слово «кіно». Лавка «о» буде влаштована довкола дерева. Це має стати улюбленим місцем для селфі, щоб кіноцентр був помітний у соцмережах, був у всіх на устах. Це буде добрим фоном для фотографій з даху кіноцентру, де також проводять різноманітні культурні заходи», – зазначила Віра Прохватило.

Територію з лівого боку кіноцентру, де зараз розташовані атракціони, планують використовувати для показів кіно просто неба: проекція здійснюватиметься на стіну кіноцентру, а для глядачів виноситимуть складані крісла.

Учасники громадського обговорення висловили пропозицію не встановлювати надто багато лавок вздовж алеї, оскільки для значної частини відвідувачів парку вона є транзитною, натомість деякі із них перемістити на площу перед кіноцентром. За інформацією Олександри Сладкової, після громадського обговорення та опрацювання пропозицій, проект, розроблений на замовлення ЛКП «Зелений Львів», що господарює у парках, буде поданий на експертизу.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року державне комунальне підприємство кінотеатру «Сокіл» було реорганізоване у ЛКП «Львівський кіноцентр». У 2017 році у кіноцентрі за бюджетні кошти замінили частину вікон, провели реконструкцію даху, провели капітальний ремонт фасаду, закупили крісла в кінозал, а також започаткували покази кіно даху.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Пропозиції партнерів
Загрузка...
Останні новини
Залиште відгук