Горбатий кит проплив 400 км річкою до Монреаля

За оцінками місцевих морських біологів, це вперше горбатий кит заплив так далеко прісною водою від звичного середовища проживання

СвітАнна Журба, 4 червня18260
Горбатий кит проплив 400 км річкою до Монреаля
фото Instagram
Кити живуть у солоній воді і зазвичай так далеко проти течії річки не запливають

До одного з найбільших міст Канади Монреаля минулого тижня заплив горбатий кит. Він приплив річкою Святого Лаврентія проти течії з району села Тадуссак, біля якого він живе у солоній воді, – це понад 400 км від Монреаля.

Як пише CBC News, кита у Монреалі помітили в суботу, 30 травня. За твердженнями місцевих морських біологів, це дуже незвична ситуація: так далеко від свого середовища проживання горбаті кити ще не запливали.

«Ми не знаємо, чому кит здійснив цю подорож. Існує кілька гіпотез. Наприклад, він міг слідувати за рибою, бо був голодний. Ссавці так роблять. Люди, кити, сухопутні ссавці – часом вони кочівники, які забрідають у незвичні місця», – сказав координатор мережі з надзвичайних ситуацій із морськими ссавцями Квебеку Роберт Мішо.

За його словами, горбаті кити можуть жити певний час у прісній воді, але їжа та вода біля Монреаля не настільки здорова і чиста. Крім того, тварині можуть зашкодити судна, які тут пропливають. Мішо додав, що наближення до китів ближче, ніж на 100 м, карається штрафом, але він радить дотримуватися удвічі більшої дистанції.

Доповнено. 9 червня ЗМІ повідомили, що кита знайшли мертвим за 40 км від Монреаля нижче по течії. Причину смерті мають встановити після розтину.

Горбаті кити – морські ссавці, які отримали свою назву через спинний плавець, що нагадує горб, та через звичку вигинати спину при плаванні. Вони поширені майже по всьому світовому океану і, згідно з класифікацією охоронний статусів, перебувають у найменшій загрозі вимирання. Середня довжина тулуба у дорослих китів становить 13-15 м, рідко трапляються тварини довжиною до 19 м.

Зазвичай тримаються поблизу берегів і лише поблизу великих скупчень криля і риби, якими харчуються, виходять у відкрите море. Іноді запливають у морські затоки, а в глибокі води заходять переважно під час міграцій.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Пропозиції партнерів
Загрузка...
Останні новини
Залиште відгук