Польща ускладнила правила подачі документів на шенгенську візу

Суспільство14 жовтня 2014374666
Польща ускладнила правила подачі документів на шенгенську візу
фото studway.com.ua

З 15 жовтня 2014 року змінюються правила прийому документів на шенгенську візу. Для виготовлення, до прикладу, найпростішої візи – на закупи - необхідно буде подавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю.

Про це повідомляється на офіційному сайті Генерального консульства Польщі у Львові.

Отож, з 15 жовтня для отримання візи потрібно буде надати такі документи:

  • Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи). Для найманих працівників – довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію і контактні дані підприємства, ім'я, прізвище та посаду особи, яка її видала. Для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства. Для осіб, які не працюють – витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Для пенсіонерів – документ, який підтверджує отримування пенсії. Для учнів і студентів – довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента. У деяких випадках - документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше).
  • Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку). Спонсорування: гарантійний лист від спонсора або третьої сторони в Україні, який повинен містити інформацію про те, що третя сторона має достатні фінансові засоби для спонсорства. Або: підтвердження наявності власних фінансових коштів - витяг з банківського рахунку, який містить перелік банківських операцій за останні три місяці; оригінал та копія дорожних чеків, виданих на прізвище особи, яка подає документи на візу; письмова, підписана декларація, що відображає фінансове становище особи, що подорожує.
  • Документи, що підтверджують проживання (бронь готелю). Сюди входить гарантійний лист приймаючої сторони або бронювання готелю, або інший документ, який підтверджує проживання.

Як повідомили ZAXID.NET у Секретаріаті Генерального Консула РП у Львові, друга половина жовтня буде перехідним періодом, відтак ті, хто має призначені дати подачі документів у жовтні, не підпадають під нові вимоги.

Що ж стосується пункту про підтвердження наявності фінансових коштів, то працівники кол-центру наразі не володіють інформацією щодо мінімальної суми, яка мала би фігурувати у цих документах. Також наразі не відомо, на скільки днів і на який термін має бути бронювання готелю і чи повинно воно бути оплаченим чи ні. У Генконсульстві радять стежити за повідомленням на сайті установи, де про це все це згодом буде повідомлено.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Пропозиції партнерів

Дискусія 6

Для того, щоб залишити коментар, необхідно увійти
Загрузка...
Останні новини
Залиште відгук