Верховний Суд дозволив Національній академії наук забудувати сквер у Львові

Судова тяганина довкола ділянки на вул. Горбачевського, 19 тривала понад рік

СуспільствоБогдан Опока, 12 лютого, 20:15 7545 1

Замість скверу — новобудова. Національна академія наук України через Верховний Суд таки відновила містобудівні умови для п’ятиповерхівки. Її планують збудувати у Львові на вулиці Горбачевського, 19. Судова тяганина довкола об’єкта тривала понад рік. Однак ця ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Земельна ділянка, на якій розміщений сквер, перебуває у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики НАН України. Торік тут вирубали усі дерева і почали підготовку до зведення будинку. Ділянку віддають в оренду забудовнику. А він частину квартир залишить для працівників інституту. А також відремонтує стару віллу, де науковці мають намір працювати.

«Ми вийшли з пропозицією до Академії наук: якщо дійсно вони нададуть список тих науковців, для яких будується житло, а не просто невідомо для кого, то ми готові розглядати варіанти заміни цієї земельної ділянки на іншу. Проте до нас так ніхто і не звернувся», — розповідає заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Потенційна забудова обурила місцевих мешканців. Вони, як і мерія, протестували і хотіли бачити на цьому місці сквер і дитячий садок. І навіть попри рішення суду у міській раді обіцяють завадити будівництву багатоповерхівки.

«Ми плануємо на виконавчий комітет підготувати рішення, яке унеможливить там будь-яке будівництво а також знищення цього скверу. Натомість ми навпаки виходимо з ініціативою, що сквер там має бути збережений, там дерева мають бути повернуті, оскільки минулого року їх зрубали», — запевнив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Як повідомляв ZAXID.NET, Карпатське відділення інституту геофізики НАНУ отримало земельну ділянку у користування ще у 2009 році. Інститут хоче переїхати у віллу, яка розташована на цій ділянці. Відтак домовився із забудовником: товариство «Едбуд-Львів» отримує землю, реконструює існуючий будинок і віддає науковцям майже 200 квадратних метрів у майбутній споруді.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Пропозиції партнерів
Загрузка...
Останні новини
Залиште відгук